Kwibus

Al een wat ouder woord, maar daarom niet minder leuk. Je bent pas een kwibus als iemand je dat noemt, aangezien het niet reuze positief bedoelt is.

Een vreemde kwibus komt al dichter in de buurt. En het heeft zelfs iets met kippen te maken. Nee, geen lekker eitje of kippetje op je bord, nee… je bent een snoeshaan!

Kwibus kent net als vele andere woorden meerdere benamingen, zoals ik net als zei: Een vreemde snuiter, of een snoeshaan.

kwibus: piechem, snoeshaan, snuiter, type, vogel, kwast, nummer, zot

De site:  http://www.joostdevree.nl/shtmls/kwibus.shtml kwam zelfs met een hele andere soort zin. Namelijk:

Een gek met een grotere opening, dwz. dat de hoek die de kwibus met de horizon maakt meestal kleiner zal zijn dan bij een gek.

Als iemand weet wat hiermee bedoelt word, zet het bij je reactie! Vermoedens mogen ook, aangezien er geen touw aan vast te knopen is.

kwibus is 7 maal gevonden als synoniem van een ander trefwoord:

zonderling (zn) : buitenbeentje, eenzaat, excentriekeling, kwast, kwibus, rare Chinees, rare snijboon, rare snuiter, snoeshaan, snuiter, vreemde snoeshaan, vreemde snuiter
kwast (zn) : figuur, gek, kwibus, piechem, sijs, snuiter, vogel, zot
pias (zn) : dwaas, hansworst, kwibus, paljas, potsenmaker, zot
zot (zn) : dwaas, gek, halve gare, kwibus, mafketel, nar
vogel (zn) : figuur, kwast, kwibus, snoeshaan, type
kwant (zn) : kwibus, sinjeur, snijboon, snuiter
nummer (zn) : kwibus

Bron: Synoniemen.net

Moge het duidelijk zijn dat dit woord alleen uit de vocabulaire word getrokken als men iemand iet wat negatief wil benamen als een lompe, niet al te slimme dame of heer.

Het blijft een leuk klinkend woord en daarom zijn talloze kinderdagverblijven Kwibus genoemt. Ook is er een circus kwibus en een kinderpartijtjes organisatie bedrijfje dat zich zo noemt.

by david