Moeilijke woorden op jouw School!

Beste leerkracht: Moeilijkewoordjes.nl kun je ook gebruiken met je eigen klas. Als je je leerlingen spelenderwijs kennis wilt laten maken met moeilijke woordjes, maar ook met het schrijven van stukjes op een website kun je je bij ons aanmelden.

Hoe werkt het?
De leerkracht geeft per klas aan hoeveel groepjes hij wil aanmelden. Per groep wordt een account aangemaakt waarmee één of meerdere woorden toegevoegd kunnen worden. Hierbij kunnen de moeilijke woorden uit de kranten komen, maar natuurlijk ook uit artikelen die zij gevonden hebben op internet. ( Zie ook de oefeningen van de Stichting Krant in de Klas, zoals de oefening Moeilijke Woorden.)

Met behulp van een zoekmachine, woordenboeken en/of encyclopedie kunnen de leerlingen uitzoeken wat de betekenis is van een moeilijk woord. Van de zoektocht en het resultaat (of alleen het resultaat) kunnen ze een kort stukje schrijven op deze website.

Als de leerling klaar is met zijn tekst bewaart hij deze en geeft aan dat de tekst gereed is om te publiceren. Voor de leerkracht wordt een account aangemaakt als eindredacteur. De leerkracht keurt de tekst goed en publiceert deze.

Natuurlijk hoeft het niet allemaal in één keer goed te gaan. Op de geschreven artikelen kan ook weer commentaar geleverd worden, en zo worden de leerlingen spelenderwijs bekend met het fenomeen moeilijke woordjes en bloggen.

Geïnteresseerd? Meld de klas aan met onderstaand formulier.

Jammer genoeg is het niet meer mogelijk om klassen aan te melden!!