Polyamorie

Ik zie het staan op pagina 4 van de Spits van vandaag. volgens trendwatcher Adjiedj Bakas wordt dit dé nieuwe relatievorm. Polyamorie neemt wereldwijd een grote sprong!

Ik zie het anders. We zijn in tijdperk van losbandigheid terecht gekomen. Mensen nemen geen verantwoordelijkheid voor hun keuze en denken dat indien een relatie met één persoon niet lukt, dat het dan beter gaat indien je meerdere mensen betrekt in je liefdesleven. Want dat is wat polyamorie betekent: het betrekken van meerdere mensen in je liefdesleven.

Mijn  bezwaar tegen ployamorie komt niet voort uit het niet accepteren van de vrijwillige keuze van meerdere partners in je liefdesleven. Indien iedereen zich daar in kan vinden, so what. Nee mijn bezwaar komt eerder voort uit situaties waarbij je een liefdesrelatie aangaat met iemand die niet polyamoreus is. En vervolgens toch denkt een polyamoreus leven op te kunnen zetten. Het verhaal dat je daarna te horen krijgt is: ik ben nu eenmaal zo, indien je over je bezitsdrang heen komt dan valt het allemaal wel mee…etcetera. Als handige Harry (of Marietje) dit nou even gelijk vermeld vóórdat je een liefdesrelatie aangaat met een monogaam persoon, dan scheelt dat een hoop problemen zoals die in de Spits beschreven staan.

Laten we eens kijken wat een rondje googleloeren over polyamorie oplevert:

Wat is polyamorie?

‘Polyamorie betekent ’Meervoudige Liefde’ of ’Veel Liefde’ Het staat voor een levenswijze waarbij erkend wordt dat het mogelijk is om van meer dan een persoon tegelijk te houden. Deze liefde uit zich in relaties waarbij vriendschap, intimiteit, een emotionele band, spirituele verbondenheid en/of seksualiteit ingrediënten zijn. Er zijn binnen de definitie van Polyamorie veel verschillende relatievormen mogelijk, maar ze hebben gemeenschappelijk dat deze gebaseerd zijn op liefde, openheid, eerlijkheid en respect. Het zal duidelijk zijn dat een goede open communicatie hierbij onmisbaar is.’
Bron: Polyamorie.nl