Paashaast

Het is weer de tijd van Pasen: witte donderdag, goede vrijdag, eerste Paasdag en natuurlijk tweede Paasdag. Voor velen is dit een lekker lang weekendje vrij (scholen), voor anderen is het een belangrijk christelijk feest:

Pasen is het belangrijkste christelijke feest in het liturgische jaar, volgend op de Goede Week. Christenen vieren deze dag vanuit hun geloof dat Jezus opgestaan is uit de dood, op de derde dag na zijn kruisiging. Volgens huidige berekeningen heeft deze kruisiging plaatsgevonden tussen de jaren 26 en 36.
In de loop der jaren zijn veel non-religieuze culturele elementen toegevoegd aan het feest waardoor het een belangrijk seculier feest is geworden. Pasen duurt twee dagen en wordt gevierd op een zondag en maandag. Beide dagen worden wel afzonderlijk Eerste en Tweede Paasdag of Paaszondag en Paasmaandag genoemd.
Pasen heeft zijn oorsprong in het joodse Pesach. Tijdens het Eerste Concilie van Nicea (325) zijn de data van beide feesten officieel ontkoppeld.[1]
Het christelijke Pasen verwijst ook naar de vijftig dagen durende periode van het kerkelijke jaar vanaf het paasfeest tot Pinksteren[2], gedurende welke de christenen hun jaarlijkse paasplicht mogen vervullen. De periode van het paasfeest tot Hemelvaartsdag[3] duurt veertig dagen.

Bron: Wikipedia

Er zijn ook mensen die Pasen relateren met Paashaast. Paashaast kent verschillende vormen.

Paashaast volgens Managementsite.nl

Paashaast. Een algemeen verschijnsel, dat meestal rond de paasdagen de kop op steekt in managersland. Een checklist voldoet om te kijken of u het heeft. Beantwoord u de volgende stellingen alstublieft met ja of nee:
a) met Pasen is er al een halfjaar voorbij,
b) de zomervakantie begint direct ná Pasen,
c) waarom men de week vóór Pasen de Goede Week noemt, is u een raadsel, gezien de 3 meter 20 lange to-do-lijst op uw bureau.

Als u ook maar een zijdelingse vleug van herkenning heeft, dan bent u het haasje. Lees vooral verder. Dan weet u straks hoe de hazen lopen.

De Paashaast komt voort uit iets positiefs. U weet namelijk waar u heen wilt met uw afdeling. En, minstens zo belangrijk, u weet waar u nu staat. Dat is het begin. En dat is nog altijd beter dan struisvogelen. Paashaast hebben, zijn of voelen is een teken van het hebben van een sense of urgency. Er moet nu wat gebeuren, anders eindigen we in de rode cijfers.

Bron: ManagementSite.nl

Paashaast bij Coronel Kartracing

Paashaast: Tijdens de Paasdagen kun je bij Coronel Kartracing komen karten. Eerste Paasdag zondag 8 april zijn wij geopend van 13.00 tot 18.00 uur. Tweede Paasdag maandag 9 april zijn wij geopend van 13.00 tot 22.00 uur.

Bron: Paast bij Coronel Karting

Paashaast in beeld

Paashaast is ook vastgelegd op de gevoelige plaat: Paashaast op Zoom.nl

Heb jij ook last van Paashaast?
[important]Vrolijke Pasen![/important]