Moeilijke woordjes wacht op jou!

Moeilijkewoordjes.nl gaat over woorden die we in het dagelijks leven gebruiken, maar een niet zo’n alledaagse betekenis hebben. Straks kun je hier moeilijke woorden en hun betekenis terugvinden. Om even een voorbeeldje te geven:

Zo had ik laatst een collega die even ging epibreren. Deze erudiete persoon had last van ressentiment tegen bepaalde recalcitrante elementen uit de samenleving.

Het is aan deze persoon te danken dat de website moeilijkewoordjes.nl is gestart.

Om de website verder te vullen is moeilijkewoordjes.nl op zoek naar andere woorden. Wellicht heb je zelf een aantal woorden die je vaak gebruikt, of die in je omgeving vaak gebruikt worden, die kunnen worden toegevoegd. Als je het leuk vindt om zelf ook actief mee te werken aan de website, als auteur/redacteur, laat dan een reactie achter. Moeilijkewoordjes.nl neemt dan contact met je op.

Veel plezier.

P.S.: Stuur deze post gerust door naar anderen waarvan je weet dat ze een aantal woorden kunnen toevoegen aan de lijst.

P.S.2:
Epibreren is volgens Wikipedia:
“Epibreren is een Nederlands werkwoord dat rond 1950 bedacht werd door Simon Carmiggelt. De betekenis is het verrichten van niet nader gespecificeerd werk dat heel voornaam lijkt, maar desondanks helemaal niets voorstelt. Degene die het woord gebruikt zegt bijvoorbeeld op een vergadering dat hij e.e.a. gaat epibreren en vertrouwt erop dat mensen dat voor zoete koek slikken.”

Erudiet:
“Eruditie wordt doorgaans gelijkgesteld met belezenheid of geleerdheid. De Van Dale geeft als definitie: geleerdheid, gepaard met smaak en kritische zin.”

Ressentiment:
“Ressentiment is een psychische zelfvergiftiging in het zich vergissen omtrent waarden. Deze auto-intoxicatie ontstaat altijd door een verkeerdheid in het streven, waardoor men voor goed of het beste gaat houden wat slecht of minder goed is. In zijn onmacht de waarde van de ander te realiseren gaat men de waarde van de ander negeren.” (Huh??)

Recalcitrant:
“a person who is recalcitrant; marked by a stubborn unwillingness to obey figures of authority; hard to deal with or operate”

Wie vult aan?