iPhone

De nieuwe trend voor het jaar 2010, terwijl het al enige tijd op de markt is. Toch lopen steeds meer mensen met een iPhone. Een apparaat ter grote van je eigen hand met een ongewone manier van besturen. Gemaakt door Apple inc.

Een ”touchscreen” maakt het mogelijk alle in’s and out’s van dit apparaat te bedienen. De combinatie van : iPod, mobiele telefoon en PDA is erg bij de tijd. Het is in staat te mailen, te internetten, te downloaden, muziek te beluisteren, en de belangrijkste functie te bellen.

PDA, muziek, e-mail, bellen en smssen.

Gsm, gprs, edge,nmts,hsdpa. Alles lijkt mogelijk met deze telefoon!

De introductie van deze gadget was in juni 2007 in…. Amerika ( natuurlijk ).                                                                                   Daar werd het 4 gigabite model aangeboden voor $499,- en het 8 gigabite model voor $599,- . Dit in combinatie met een bel abonnement die begon op $59.99 per maand!

Big Business zou je zeggen. Toch werd het eerste model al na 2 maanden uit de winkels genomen, en werd het 8 gig model $399,-. Om het maar even in de economische termen te houden kwam er een vrij logische reacties.

De early adaptors ( de groep die als eerste het nieuwste wil hebben ) werden boos, aangezien ze $200,- teveel hadden betaald. Het verantwoordelijke concern maakte dit goed door ze een waardebon van $100, – aan te bieden.

Weetje: Er werd nagegaan hoeveel procent de waardebon aannam, slechts 34%.

In hetzelfde jaar werd het telefoontje in Nederland geïntroduceerd.

Enkele info:

Scherm: Multi-touchscreen, Camera: 3.2 megapixel, Geheugen: 8 tot 32 gig, Afmetingen: 115,5*62,1*12,3 mm, Gewicht: 135 gram.