Grasseren

Het blijft lastig bij ieder woord een leuke intro te verzinnen. Toch probeer ik het telkens.  Tevergeefs?!

Bij ieder woord kan worden afgeleid wat het betekent. Zoals u wellicht weet , of niet, leest het brein niet het hele woord maar alleen de eerste en laatste letter van het woord. Ja, het woordje ”en” wordt dus helemaal gelezen. Het brein zal uit zichzelf begrijpen wat de zin met eerste en laatste letters inhoud. Redelijk knap niet?

Inderdaad, een knappe kop. U dus ook! Onderaan dit artikel heb ik een rijmpje staan waarbij de eerste en laatste letter toch niet helemaal kloppen, heeft u er moeite mee? Laat het weten!

Verder met de betekenis van het woord Grasseren. Als we het hebben over grasseren dan hebben we het over verspreidende woede! Van een kind, van een volwassenen. Joost mag het weten..

Definitie:
Grasseren: Woeden, heersen, Portugees Graser ( ook: graseren )
Gevonden op http://www.inghist.nl/Onderzoek/Projecte

Spelling van 1858 heersenen, zich verspreiden, woeden ( van ziekten )
Gevonden op
http://www.dbnl.org/tekst/weil004kuns01/

Grasseren:
Spelling deels uit 1864: Gelijkvloeiend. De koorts grasseert ( heerst, woedt )
Gevonden op
http://www.dbnl.org/tekst/cali003nieu01/

Het was me wel opgevallen dat hij geen dakzoekje gebruikte en steeds aan het peusneuteren was, maar wie daar op let is een pusbaal.
Ook ging ik met mijn spullen naar huis en daar aangekomen legde ik mijn kont aan de hetting en met verkrachte eenden – het was immers al tussen dicht en lonker geworden – werden de spullen op mijn houtsnijwerkblad gelegd. Wat had ik een pijn in mijn spuitklieren, ’t leek wel een stuiver zaaltje van klont- en mauwzeer, het liep echt de guisspaten uit.
In het feletoonboek en in het postbodekoek zocht ik snel het adres van een fysiotherapeut. Ik mocht meteen komen, maar daarvoor moest ik een vondelingetje in het wandelpark maken, dat was dus een rokje blond en met mijn klote buiten was dat maar niks.
Mijn fysiotherapeut was echter scheel gehikt en spoedig was ik weer Joven ban, maar ik mocht van hem alleen poep en sap eten.
Ik dacht: Aan me zoenscholen, want ik eet altijd wat de schat poft.
Door dit alles ben ik niet koegetomen aan mijn werk, maar wie daar op let is een nieskoor.
Ik taal het hierhij, zodat dit absolaat de luutste zin is.