Een van de moeilijkste woordjes is de geschiedenis van de Nederlandse Taal is het woord Nee. Het is een woord dat vaak gebruikt wordt om een ontkennend antwoord te geven. Sommige mensen krijgen het haast nooit over de lippen. Zij gebruiken liever het woord Ja. Voor deze mensen zoek ik het moeilijke woord Nee even op.
Nee is een ludieke politieke verkiezingslijst in Antwerpen die in 2005 het levenslicht zag.
De leden van NEE vertoonden na de verkiezingen van 2007 geen politieke activiteit meer en verlegden hun activiteiten naar een filmproject.
Bron: Wikipedia.org
Nee kan betekenen:
- Een negatief antwoord (ontkenning)
- NEE, een Antwerpse politieke verkiezingslijst
- Nee-politiek, een politieke houding
- Watchman Nee, een Chinese charismatische prediker
- Hennie van Nee, een voetballer
Bron: Wikipedia.org
‘Nee’ zeggen kan lastig zijn
Sommige mensen vinden het lastig om ‘nee’ te zeggen. Dat kan met je bedrijfscultuur, je persoonlijke geschiedenis of je persoonlijkheid te maken hebben; je bent bijvoorbeeld geen dominant type, maar wat meer meegaand. Het kan ook komen door onzekerheid. Je bent bang voor wat je baas en je collega’s van je zullen denken als je ‘nee’ zegt. En het voelt prettiger om overal ‘ja’ op te zeggen en dan maar wat harder te werken. Dan stoot je ze in ieder geval niet voor het hoofd.
Of je hebt een baas die geen ‘nee’ accepteert als je niet met een duidelijke uitleg komt. Er zijn natuurlijk bazen die helemáál geen rekening houden met hun medewerkers. En dan is het de vraag of het niet tijd wordt om op zoek te gaan naar een andere baan. Maar de meeste bazen willen met alle plezier meedenken over de workload van hun medewerkers. Als die medewerkers dan maar wèl met feiten komt over waarom ze een bepaalde taak niet op kunnen pakken. Als je niet kunt laten zien waar je zo druk mee bent, wordt dat dus lastig.
Het kan natuurlijk ook zijn dat je zelf teveel wilt doen in de uren die je hebt. Je bent te optimistisch over wat je in een week gedaan krijgt. En ook dan zeg je op iedere vraag ‘ja’, omdat je nou eenmaal denkt dat het er wel bij kan. Maar elke week blijkt weer dat je je daarop hebt verkeken en dus werk je maar weer wat langer door.
Bron: Meereffect.nl
Recente reacties