Moeilijke woordjes: zeiltermen en sterrenkunde

Het is stil geweest op Moeilijke Woordjes! en we willen jullie bedanken voor jullie geduld.

Er waren redenen genoeg om even niet bezig te zijn met het boeiende spel van taal. De kop zat niet in het zand, maar in allerlei andere mooie projecten. Daarnaast werd de website vorig jaar gehacked en zijn we tijdelijk uit de lucht geweest. Met vernieuwde energie zijn we weer in de lucht. Met veel plezier gaan we aan de slag om jullie te voorzien van nieuwe termen. Hierbij komt de focus te liggen twee gebieden: zeiltermen en sterrenkunde.

Zeiltermen

De wereld van de zeilsport is dit jaar voor ons opengegaan. Tijdens een zeilcursus is een hele nieuwe woordenschat langsgekomen. Het opnemen van deze woorden op Moeilijke Woordjes! dient twee doelen: het delen van de betekenis met jullie, maar ook het beter leren van de termen zodat ze inslijten in mijn taalgebruik.

Sterrenkunde

Sterrenkunde is een aandachtsgebied dat grote stappen maakt en ook steeds vaker in het nieuws komt. Planeten waar leven mogelijk is, zwarte gaten, films over de ruimte etc… Het heelal wordt langzaam steeds beter begrepen. Tijd om de taal van sterrenkunde hier op te nemen!