Competitief

David en ik hebben onderling een mailwisseling gehad over het aantal woorden dat toegevoegd gaat worden aan Moeilijkewoordjes.nl. Hierbij heeft David aangegeven dat hij erg competitief is ingesteld, maar gelukkig op een positieve manier. (Hij heeft me daarbij een nieuw moeilijk woord gegeven dat ik nu dus toevoeg…..)

Iemand die competitief is ingesteld houdt wel van een uitdaging. Als ik zeg dat ik één woord per dag zal schrijven, zal David wedijveren naar minimaal één woord per dag, maar mogelijk meer. Hij zal proberen mij voor te blijven.

Toch kan dit ook als tegenwerken ervaren worden. Als David aangeeft minimaal één woord per dag te doen, maar ik zorg er voor dat zijn account geblokkeerd wordt (zodat hij geen woorden kan toevoegen), dan heeft mijn competitieve instelling een negatief effect.

Meestal is een competitieve instelling gezond. Het kan leiden tot betere of meer prestaties. Maar als je doorslaat kan het er voor zorgen dat het juist gaat tegenwerken. Denk maar aan voetballers die andere voetballers hardhandig onderuit halen, omdat ze niet tegen hun verlies kunnen.

David, succes met de competitie. Maar IK blijf je vóór!