Ankertekst

Bij links noemt men de woorden die de link bevat de ankertekst. Komen ze overeen met de belangrijkste zoekwoorden van de ontvangende pagina dan kom je hoger in Google. Ankertekst is een begrip dat wordt gebruikt bij zoekmachineoptimalisatie (SEO).

Is een ankertekst belangrijk voor SEO?

Iemand vraagt je waar hij appels kan kopen en je stuurt hem naar een electronicazaak. Erg logisch klinkt dat niet, tenzij hij er vandaan komt met een Apple misschien…

Google redeneert net zo. Staat er een geweldige pagina over appels op je website dan wil je niet dat iemand ernaar verwijst met de woorden: “Kijk, dat is een mooi verhaal over bananen!” Staat er daarentegen ‘appels’ en heb je inderdaad een prachtige pagina over appels dan ben je voor Google extra interessant om naar te verwijzen. Jij biedt wat een ander zoekt en een derde bevestigt dat nog eens!

De tekst die een link bevat heet in SEO-termen de ankertekst, en het is het mooist als deze precies de woorden bevat van jouw geoptimaliseerde pagina. Dit geldt voor interne en externe links.

Lees ook: Wat is een ankertekst en is dit belangrijk voor SEO?

Dit is een moeilijk woord dat is geschreven in het kader van de SEO-begrippen. De teksten zijn eerder verschenen op de site van de auteur. Zie: 20 SEO termen die iedereen moet kennen.