«

»

jan 28

Webcare

Webcare is het verbeteren van dienstverlening aan ondernemers via internet door het online luisteren naar en beantwoorden van vragen.

Bron: http://www.hnwbijhetrijk.nl/files/hnwbijhetrijk_nl/Webcare doe je zo_stappenplan voor de overheid_2011.pdf

Over de auteur

Rene

Taalkundig of taalvaardig, ben ik niet. Toch vind ik de Nederlandse taal boeiend. Op mijn werk speel ik er mee en kom ik in aanraking met grappige woorden. Ik deel deze woorden graag met iedereen, op een luchtige en speelse manier.

 • Webcare is niet alleen voor ondernemers. Sterker, webcare is in 2006 bij UPC Nederland ontstaan als additioneel kanaal voor dienstverlening aan consumenten c.q. klanten. Primaire doelen: vragen beantwoorden, informatie verstrekken en klachten oplossen.

  In de loop van de afgelopen 5-6 jaar is webcare bij veel bedrijven en overheidsorganisaties onderdeel geworden van hun dienstverlening. Bij de overheid zijn het UWV (2010) en de Belastingsdienst (2011) voortrekkers. Op ministerie-niveau het Ministerie van Infrastructuur & Milieu en -in het afgelopen najaar – het Ministerie van EL&I.

  • Webcare is niet alleen voor ondernemers, maar ook voor ondernemers of te wel bedrijven.
   In sommige gevallen is webcare inderdaad een strategisch middel, als extra kanaal, om de dienstverlening naar de klanten op een hogere niveau te brengen.

   Dank voor de toevoeging.